fordonsreklam

Den mest basala egenskapen hos en reklamskylt är att uppmärksamma folk på att företaget finns. Ju fler människor som ser den desto bättre alltså. En statisk reklamskylt står på ett ställe. Antingen får man som företag välja en verkligt bra plats, betala för att flytta runt skylten eller betala för många skyltar på olika ställen. Det blir meckigt och dyrt, men det finns ett mycket enkelt sätt att helt slippa den kostnaden. Man sätter reklamskylten på något som rör sig.

fordonsreklam

fordon

På taxibilar står ofta numret till växeln med stora tryckbokstäver och sedan någon information om varför man ska välja dem, som exempelvis att de kör miljöbilar eller har fasta priser till flygterminalen. För saker som rör sig gäller en princip – budskapet ska vara tydligt och utmärkande. Om man exempelvis funderar på att sponsra en luftballong är det vettigt att ha ett kort företagsnamn som SEB. Det är det enda folk har en chans att uppfatta på håll.

stationer och väntsalar

Vi människor ogillar som regel att vänta. Sitter vi sysslolösa på tåg-eller tunnelbanestationen, busshållplatsen, flygterminalen, på bussen eller tåget, fördriver vi tiden med att studera det som finns tillgängligt. Det är oftast reklam och den är oftast tråkig och informativ.

Om man vill ha det väntande folkets uppmärksamhet, måste man ge dem något att känna. Man provocerar, konfunderar, roar… Man ger dem en ursäkt att snegla på sin medpassagerare och utbyta ett förstående leende eller höjt ögonbryn. Kanske till och med ett ord. Man får deras tid att gå så fort att de önskar att de hade ett ögonblick till att studera den där reklamskylten.