webevent

En websajt är som den lokala kvarterskrogen i en stad där ytterligare ett tiotal krogar varje dag slår upp portarna. De nya krogarna lockar med allt från exotiska ölsortiment till stora tv-skärmar för sportfans. De varvar kändiskockar och har stående specialerbjudande på de mest populära rätterna. Den lokala kvarterskrogen kan inte tävla genom att kopiera de nya krogarnas strategi. Då blir den bara en i mängden. Den måste hitta någon unik egenskap. Något bara just denna kvarterskrog kan erbjuda. På temat skapar krogen sedan ett gäng variationer med mångsidig dragningskraft.

Genom att kontinuerligt skapa event av variationerna kan websajten trygga sin plats och sina besökare. Webben är användarens medium och det är ett samhälle som vilket annat. Bara mycket större.

webevent

Webevent kan vara precis vad som helst egentligen. Det kan handla om lanseringen av en ny produkt, ett interaktivt spel eller en film som promotar varumärket, tävlingar, specialerbjudanden, onlineforum, en varumärkesmaskot med en historia som användare själva kan påverka osv… Det enande är varumärket – den unika egenskapen här. Med ett starkt varumärke kan alla format i princip anpassas så att de förmedlar och förstärker varumärkets anda.